Punk Pizza

No Fun part eight

 Dit is prinses Margherita van Savoy, de naamgeefster van de pizza Margherita. Leuke meid, goed met taal maar vuile handen maken deed ze niet. Dus die werkt niet meer bij ons. Wil jij wel bij ons komen werken?  Lees hier deel 8.

10 november
Het is buiten achttien graden terwijl ik in de kelder voor de zoveelste keer dit jaar een nauwelijks leesbare tht-datum probeer te ontcijferen. Gelukkig is het halve pallet bier dankzij een aantal trouwe klanten zonder al te veel verlies de deur uit gegaan. De laatste kartonnen doos met rinkelende flesjes frisdrank draag ik zuchtend de trap op.

Het zijn niet direct de taken waar je aan denkt als je het over de horeca hebt maar het hele jaar is door de war geschud. En de wereld staat op z’n kop. Toen Nederland afgelopen mei vol goede moed een soort van opgelucht een lange zomer tegemoet trad besloot ik koppig om de voordeur van ons restaurant dicht te houden voor onze gasten. Met geen mogelijkheid zag ik hoe we op een leuke en verantwoorde wijze gasten konden ontvangen zonder me ook nog eens druk te hoeven maken over de gezondheid van onze medewerkers. 
‘We zien het wel. Eind voorjaar 2021 kijken we hoe de wereld er dan voor staat’, zei ik tegen de rest. ‘We gaan gewoon verder met het bezorgen en klanten zijn welkom om af te halen.’

Gelukkig maken we een product wat prima op je sokken op de deurmat in ontvangst te nemen valt. Wat komend jaar ook brengt, wij zullen er zijn. Weer of geen weer, covid of geen covid, lockdown of niet.

We zoeken een kok, chef, pizzabakker of hoe je jezelf ook noemt, die dit mede gaat invullen. Iemand die zo’n drie tot vier dagen per week achter de oven staat. Het is heel prettig als je wat rondgekeken hebt in keukens. Pizza’s maken valt te leren maar snelheid van handelen is wel echt noodzakelijk. De kerntaken (voorraadbeheer, m.e.p, schoonmaak) moeten automatismen zijn of snel gaan worden.

Het zijn geen lange dagen. Gemiddeld werk je zo’n 7,5 uur per dag waarvan één in het weekend. Als je bij tijd en wijle je licht laat schijnen op de menukaart en een stuk van mijn energie in de tent steekt zijn we al een heel eind. Je hoeft geen leiderschapskwaliteiten te bezitten. We hebben een geweldig team van studerende medewerkers die net zo ervaren zijn als de gemiddelde chef in een goede pizzeria. Die hoef je echt niets meer te vertellen over tempo en ingrediënten. Het zijn de allerleukste collega’s die je gaat tegenkomen in je leven.

De puntjes op de i zetten, het zorgen voor kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid zijn wel belangrijk voor ons. Daarin ben je wel leidend. Ik heb een voorliefde voor ingrediënten van zeer hoge kwaliteit die met respect voor de mens, het dier en het milieu gemaakt zijn. Liefst van Nederlandse bodem voor zover dat kan. De voorraad in de kelder vormt daar een mooie afspiegeling van. Die zoektocht wil ik volgend jaar voortzetten. En dat gevoel moet je wel delen. 

En niet onbelangrijk, je moet wel iets hebben met deeg.

Wil je meer hierover weten? Mail dan naar fuckyou (at) punkpizza.nl

Scroll to Top

Van maandag 18 juli t/m zondag 7 augustus zijn we op vakantie.
We are on a summer holiday from July 18th till August 7th.

FIJNE VAKANTIE!

GA LOEZOE