Punk Pizza

No Fun part seven

Dit zijn Paul en Siebe van Man Met Bril Koffie. Die geven ons maar al te graag de vinger. Lees hier deel 7.

Paul en Siebe zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met de stad waar mijn vriendin woont. En omdat mijn vriendin geen koffieapparaat heeft zie ik ze bijna net zo vaak als mijn vriendin.
In de aanloop naar de start van Punk Pizza praatten we dus veel over pizza. En over koffie. Paul en Siebe waren machtig geïnteresseerd in mijn worsteling met het deeg en de zoektocht naar kwaliteit. Iets relatiefs eenvoudigs heel goed doen. Ik denk dat we elkaar daarin vonden.

Het koffiefilterautomaatje ingetekend op de plattegrondschets van Punk Pizza werd al snel een serieuze koffiehoek. De espresso moest net zo goed zijn als de pizza die uit onze steenoven ging komen.
Nauwgezet volgde ik Paul’s aanwijzingen op. Zocht me het apezuur tot ik een ‘betaalbare’ tweedehands Marzocco op de kop tikte van een voormalig profbasketballer uit België die een theezaak in Amsterdam was begonnen.
Nu die koffie nog.

‘Nee’, antwoordde Paul stellig op mijn mail. ‘Ik lever geen koffie buiten Rotterdam. Ik wil m’n kwaliteit handhaven. En controle over je apparaat en je personeel hebben. Anders loopt er alsnog Utregs slootwater uit die Marzocco van je.’
‘Laat mij dan de eerste zijn buiten Rotterdam’, mailde ik hem terug. Het bleef stil.
‘Dan koop ik die koffiebonen van je wel in je webshop’, schreef ik hem. ‘Doe ik het zonder je toestemming’. Na het weekend ging ie akkoord.

Hij verkocht me nog gauw een gebruikte bonenmaler voor een zacht prijsje. Bezorgd als ie was dat zijn bonen in de laatste stappen van het proces alsnog onvakkundig verhakseld werden in onze pizzeria. Siebe stond enkele weken later op de stoep om de maler en het koffieapparaat in te stellen op hun bonen.
Pas toen Lucia, volleerd barista met Italiaanse voorouders, geroutineerd de eerste espresso’s en lungo’s uit het apparaat perste reed hij met een gerust hart terug naar Rotterdam.

En daarom houden we zo van Man Met Bril. Zoals ik met mijn deeg kan doorfreaken zo hebben zij dat met hun bonen. Veel van die bonen komen rechtstreeks van de boer waarmee ze al jaren samenwerken.
En verder houden ze niet van te veel poespas. Een juist geroosterde boon heeft alles in zich wat een goede koffie nodig heeft, aldus de heren.
Ga d’r maar ’s langs en geef ze de vinger. Want behalve sloten met koffie kun je er op gezette tijden de bonen zien branden.

Tot slot, niet geheel onbelangrijk; we zoeken nog pizzabakkers. Studeer jij de komende jaren nog in Utrecht en heb je een voorliefde voor koken? En wil je een dag of twee per week wat uren werken mail dan naar fuckyou at punkpizza.nl

Denk je ‘goed verhaal, zouden meer mensen moeten lezen’ deel dit dan.

www.manmetbrilkoffie.nl

Scroll to Top

Van maandag 18 juli t/m zondag 7 augustus zijn we op vakantie.
We are on a summer holiday from July 18th till August 7th.

FIJNE VAKANTIE!

GA LOEZOE